Nederlands English

pan-Europees én projectmatig

De meerwaarde van onze onafhankelijkheid en onze wil om te excelleren in klanttevredenheid wordt opnieuw aangetoond tijdens het project dat wij uitvoeren voor Waste Treatment Technologies Netherlands bv (WTT). WTT ontwerpt, bouwt, plaatst en onderhoudt hightech oplossingen voor afvalverwerkende industrie. Voor de logistiek zochten zij een partner waarbij het volledige transport in al zijn complexiteit ondergebracht kon worden. Vertrouwen speelt hierbij een belangrijke rol.

De projecten betreffen de realisatie van drie state-of the-art fabrieken die niet alleen het afval verwerken, maar het afval ook omzetten in energie en hiermee ruim 30.000 huizen in de directe omgeving voorzien van stroom. Voor dit project heeft WTT de productie van alle onderdelen – transportbanden, shredders, staalconstructie – uitbesteed aan bedrijven hoofdzakelijk in Polen en Duitsland. Vervolgens worden deze door een derde partij opgebouwd in respectievelijk Engeland en Litouwen. Dit zijn complexe projecten vanwege het pan-Europese transport, de tijdelijke grote volumes en de belangen van de betrokken partijen. Logisch dat WTT zocht naar een transportpartner die zij volledig kunnen vertrouwen.

Het is niet eenvoudig om tijdelijk grote volumes in de markt weg te zetten, laat staan teruglading te vinden. Het wordt dan al gauw een dure, niet duurzame bedoening. Daarnaast is grote flexibiliteit vereist, gezien het grote aantal wijzigingen tot op de dag van laden. Hier komt de expertise van airhunters van pas. Wij bekijken namelijk altijd op dagbasis wat de beste transportoplossing is. Binnen ons bijna grenzeloze netwerk, kunnen we snel bepalen welke transporteur op dat moment laadruimte beschikbaar heeft in de buurt van de laadlocatie. Daarnaast investeren we in onze klantrelaties en bezoeken we alle betrokken partijen in Litouwen, Polen, Duitsland en UK persoonlijk. Mede door deze betrokkenheid, kunnen we goed anticiperen op wijzigingen en spoed zendingen. Onze expertise in combinatie met onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat WTT zich volledig kan concentreren op haar core business.

Flexibele transportoplossingen voor grote volumes met vertrouwen als basis, ook als transporten uitsluitend in het buitenland plaatsvinden.

wat levert het onze klant op?

terug naar businesscases